Om oss

Om Oss

Helena Nyberg

Familjen Nyberg!

Moa och hästen Nala!

Mitt namn är Helena Nyberg och jag bor i en by som heter Skuttunge 2 mil utanför Uppsala. Min familj består av min man Claes, våra tre barn: Maja, Moa och Isak. Och alla våra Golden retrievers. Vi bor i ett gammalt rött hus på landet med stor tomt, vilket gör både barnen och hundarna glada.  

                    

Jag är uppväxt med hundar då min mamma har uppfödning av samma ras (kennel GRACELINE'S). Och jag har själv alltid haft minst en hund, efter att jag flyttade hemifrån. Efter att jag gått ut gymnasiet 1984 åkte jag som aupair ett år till England och till Mrs Joan Tudor, kennel CAMROSE. Där fick jag lära mig otroligt mycket om både nya och gamla hundar, vad som var viktigt i ett avelsplanerande och vad som var verkligt viktigt att ta vara på. Mrs Joan Tudor har gett mig otroligt mycket vetskap om rasen men också blivit en vän för livet.


Två år senare åkte jag, även då som aupair till: Marie-Noelle Terlinden i Belgien, kennel OF GLEN SHEALLAG och stannade i ett halvår. Där fick jag kunskap om jakt och retriever träning både med flat och golden.  


Jag var delaktig i min mammas uppfödning med både avelsplanering och utställning under många år, innan jag köpte min egna första golden som hette: GRACELINE'S CARAMELL. Tyvärr fick hon höftledsfel och jag sålde henne som 2 åring. Min andra hund var: NUCH GULDKLIMPENS FESTIVALS FABIOLA, henne hade jag tillsammans med Tina Angrell, kennel Festival's. "Gissa" blev tyvärr bara 2,5 år då hon dog av ett ormbett. Hon gav senare namn till min uppfödning; GUESS.


Vid det här laget hade jag bestämt mig för att jag inte skulle ha hund något mer. Men när "Nicke": SUuCH OKEJ'S EXPLOSIVE SYMPHONY kom in i mitt liv förändrades det beslutet.


"Nicke" var en hanvalp på 4 månader vid namn: OKEJ'S EXPLOSIVE SYMPHONY. Efter att han flyttat in var inget sig mera likt. Allt har vi varit med om tillsammans och han är även den hund som lagt grunden till min uppfödning idag. Han blev 12,5 år gammal och erövrade på äldre dar: SU(u)CH, (Svensk Utställningschampionat). Han har varit en fantastisk avelshund och många med mig har haft stora framgångar med hans avkommor. Han lämnades oss med ett stort tomrum i september 2003.


Jag köpte sedan en tik: JAMESCROFT FLAXEN CHERI, från England och senare parade jag henne med "Nicke" och sparade där: GUESS SULTANS OF SWING och SU(u)CH GUESS MONEY FOR NOTHING. Jag har även tagit två parningsvalpar efter "Nicke" två tikar: SU(u)CH NUCH Nord V-98 CHEER'S CALANDAR GIRL och DAINTY'S CURRENT CHOICE, idag har jag också avkommor till dessa tikar.

 

Mitt intresse har alltid varit starkast för avel och utställning men jag har också gått flertalet jakt-, spår-, och lydnadskurser med mina hundar och även deltagit på inofficiella jaktprov.

BILDSPEL

Zappatillhemsidan
13april_4
Bonnietillhemsidan (2)
IMG_20501
Zappa Sala
IMG_249310817
IMG_66411
Smilla%20BIS
index.7
Vickitillhemsidan
IMG_249410817
IMG_4540
Guess De La Jara 21 feb 2015
Zappahuvudtillhemsidan
Familjtillhemsidan
IMG_55021
Zätatillhemsidan
IMG_8511
IMG_8510
IMG_8509